Nähtävyyksiä

Eilen käytiin Juuan ja Nurmeksen pajalaisten että ohjaajien kanssa maagisessa Porttilouhessa, joka sijaitsee Tervavaaralla keskellä metsää. Kokoonnuttiin nurmeslaisten kanssa tienvarressa, josta lähdettiin professional -oppaan, Sirgen, kanssa kävelemään UKK-reittiä pitkin kohti määränpäätä. Koskaan ennen en ollut kuullutkaan koko Porttilouhesta, joten odotuksen olivat korkeat – sanottiin, että se on Juuan heinoimpia ”nähtävyyksiä”.

Noin kolmen kilometrin metsätarpomisen jälkeen saavuttiin kalliolle, jossa oli nuotiopaikka ja huikeat näkymät niin horisonttia kohti kuin alas kalliolta. Alhaalla virtasi puro ja sammaleet kukoistivat vihreyttään. Rakastuin maisemaan niin, että unohdin korkean paikan kammoni kuin väsyneet jalkani. Fiilis oli kaikilla koko ajan väsymyksestä huolimatta korkealla – tiedettiinhän että kohta päästään makkaranpaistoon, heh. Vaikka olinkin ainoa Juuan pajalainen, ei minulla ollut (enkä usko että kellään muullakaan) tylsää missään vaiheessa.

Ennen itse ruokailua kävin yhden nurmeslaisen kanssa tutkimassa paikkoja alhaalta käsin. Näimme itse Porttilouhen, joka on luonnon itse tekemä portti suuresta lohkareesta kahden pienemmän kallion välissä, se oli makee vaikkakin pelottava. Ihaillessani porttia, Tuula, Erja ja Sirge etsivät geokätköä kanjonista – ja yllätysyllätys, he löysivät sen suht helpostikin. Tovin tutkiskellessamme kanjonia ja melkein eksymisen jälkeen suunnattiin paistamaan makkaraa ja keräämään henkisiä voimia takaisin kävelymatkaan.

Mennessämme paikalle meillä kävelymatka kesti tasan tunti, mutta takaisin tullessamme matkassa meni hieman reilu puoli tuntia. Mikä lie syynä, en tiedä. Heippojen jälkeen matkamme jatkui kohti Juukaa ja kotia. Aion mennä Porttilouheen vielä joskus takaisin.

-Elina

P.S. Kuvia tulee huomenna. 🙂

 

 

Tietoja apajajuuka

Nuortenpaja Apajan toiminnasta vastaa Hyvärilän nuorisokeskus. Apajalla on toimipisteet Juuassa ja Nurmeksessa. Pajoilla opetellaan yksilö- ja työvalmentajan opastamina arjen taitoja ja elämässä selviämistä, järjestetään koulutuksia, sekä retki- ja elämyspäiviä. Toiminta suuntautuu kokonaisvaltaiseen elämänhallinnan tukemiseen, sekä opiskelu- ja työmahdollisuuksien kartoittamiseen. Apajan asiakkaat ovat 15 - 29 vuotiaita nuoria, jotka ohjautuvat pajalle koulun, etsivän nuorisotyön, sosiaalitoimen tai työvoimahallinnon kautta. Nuorelle luodaan pajajakson ajaksi yksilöllinen suunnitelma yhdessä lähettävän tahon kanssa.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s