Mediapajatusta :P

Nurmeksen pajan kanssa tehdään sellaista jännää elokuvaprojektia. Kehiteltiin oma hahmo ja kirjoitettiin lyhyt tarina, jossa olisi se hahmo ja jollain tapaa tennispallo mukana. Sen sai toteuttaa eri tavoilla, esim. pehmoleluilla tai vastaavilla. Jotkut tekevät ihan näyttelemällä. Itse tein piirrosanimaation.

Omaan projektiini en tarvinnut melkein mitään muuta kuin tietokoneen, jossa on piirto-ohjelma ja videonmuokkausohjelma. Tausta piti kyllä kuvata kameralla. Animaation peruspohjana on hahmo ja sen liikkeet. Omassa projektissani oli melko paljon liikettä, jota varten piti piirtää yli sata kuvaa. Animaation perusidea onkin monta kuvaa peräkkäin lyhyessä ajassa. Esimerkiksi omaan animaatiooni meni parhaimmillaan 15 kuvaa yhteen sekuntiin. Omat kuvani piirsin GIMP-nimisellä ohjelmalla.

Kuvien ajoittaminen ja ääniefektien lisääminen on melko tarkkaa puuhaa, jos haluaa hyvää jälkeä. Minun piti säätää oman animaationi ääniä ja kuvia tosi paljon, jotta ne olisivat sopivasti ajallaan toisiinsa nähden. Loppueditointi oli melko vaivatonta kun kaikki oli kohdillaan. Videon renderöinti ei vienyt kovin paljoa aikaa kun se ei ollut kovin pitkä. Toisaalta se piti renderöidä monta kertaa kun jokin asia ei ollut niin hyvin kuin ajattelin ja se piti korjata. (Välillä Vegas ei tykännyt kun rendasin videota varmaan miljoona kertaa niin se lopetti äänen toistamisen kuulokkeista.) Välillä tuli rendattua väärään muotoon, eikä video sitten toiminut niinkuin olisi pitänyt. 😛

Loppujen lopuksi siitä tuli kyllä ihan hyvä. Itse olen tyytyväinen lopputulokseen. Videon lopullinen pituus on vähän päälle kymmenen sekuntia.

Tietoja apajajuuka

Nuortenpaja Apajan toiminnasta vastaa Hyvärilän nuorisokeskus. Apajalla on toimipisteet Juuassa ja Nurmeksessa. Pajoilla opetellaan yksilö- ja työvalmentajan opastamina arjen taitoja ja elämässä selviämistä, järjestetään koulutuksia, sekä retki- ja elämyspäiviä. Toiminta suuntautuu kokonaisvaltaiseen elämänhallinnan tukemiseen, sekä opiskelu- ja työmahdollisuuksien kartoittamiseen. Apajan asiakkaat ovat 15 - 29 vuotiaita nuoria, jotka ohjautuvat pajalle koulun, etsivän nuorisotyön, sosiaalitoimen tai työvoimahallinnon kautta. Nuorelle luodaan pajajakson ajaksi yksilöllinen suunnitelma yhdessä lähettävän tahon kanssa.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s